Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Rambla, 41 (Principal) - 08002 Barcelona    
  • correu@mountainwilderness.cat    

MWCat se suma a la Pedala Pirineu desplegant una pancarta en contra dels JJOO (14/07/2022)



Escaladores de la comarca s’han sumat a la iniciativa

La marxa ciclista Pedala Pirineu, que reivindica la retirada del projecte olímpic al Pirineu, ha arribat a l’equador de la ruta i ahir, dimecres 13 de juliol, va arribar al Pallars des de la Seu d’Urgell on, a pocs quilòmetres de la Pobla de Segur, membres de Mountain Wilderness Catalunya (MWCat) i d’STOP JJOO, aprofitant el pas de les bicicletes, van desplegar, en un talús de Collegats, la gran pancarta amb el lema “NOOOOO en nom nostre” de MWCat.

La PedalaPirineu, organitzada per la plataforma STOP JJOO, està recorrent les 9 comarques afectades per la candidatura dels JJOO d’hivern Pirineu 2030 reivindicant un Pirineu Viu. Durant el recorregut s'aprofita per fer parades de denúncia de fracassos i agressions derivades del model d'explotació de la muntanya existent, però també, per conèixer i visibilitzar les iniciatives transformadores.

El vicepresident segon Santi Pocino va participar de la concentració d'inici de la marxa que va sortir de Ripoll el dissabte 9 de juliol i aquest dimecres 13 la vicepresidenta Concep Miró ha format part dels grup d'escaladors que han despenjat la pancarta.

Els ciclistes participants de la marxa, que es desplacen de vall en vall recorrent ports de muntanya i pobles, aprofiten per fer parada a cada comarca; son rebuts amb activitats que volen fomentar la participació de la gent que les habita, des de la crítica al model imperant, i és una crida per plantejar alternatives per aquests territoris. Les parades es complementen amb actes festius, culturals i musicals.

Aquesta iniciativa d’STOP JJOO arribarà al seu final el dissabte 16 de juliol a la tarda a Sort, en un acte amb una bicicletada popular pel poble, parlaments i un concert amb Alidé Sans.

Més informació:

Vídeo TV Ripollès: Surt de Ripoll la primera etapa de la PedalaPirineu