Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Rambla, 41 (Principal) - 08002 Barcelona    
  • correu@mountainwilderness.cat    
  • 932690540

Acció 2021 Serra de Campirme (18/05/2021)Filferro de pues, filferro d’arç, filferro de punxes, filferro espinós, filferro esgardissós, filferrada o espinut; com el seu nom indica, es tracta d’un tipus de filferro amb punxes utilitzat com a obstacle.
Originalment aquesta mena de filat es va crear amb finalitats bèl·liques. El seu ús s’amplià també al mon ramader com a mitjà per delimitar pastures i controlar ramats. Es tracta d’un mitjà rude que impedeix el pas de bestiar, però també pot afectar fauna salvatge i causar ferides a les persones.

L’espinut a la serra del Campirme
El tancat espinós obsolet que travessa la serra del Campirme, separa les forests de Campirme UP195 (dels veïns d’Escalarre) de la Muntanya de Burgo UP 197 (dels veïns de Burgo), ambdues propietat de l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu. La muntanya continua explotant-se per pastures, però ja no es considera necessari fer-ne la partició ja que el bestiar pastura alhora tot el paratge. Abans hi havia més ovelles, ara ja no n’hi ha, tot son vaques i cavalls.

Més informació:

Díptic Acció

logo focir