Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Rambla, 41 (Principal) - 08002 Barcelona    
  • correu@mountainwilderness.cat    
  • 932690540

SwatProject: resum campanya 2022 (14/09/2022)El divendres 9 de setembre tots els membres europeus de la campanya SwatProject van retornar als seus respectius països després d'una campanya fructífera però molt condicionada per l'excepcional meteorologia d'aquest agost al Pakistan que ha provocat greus inundacions, especialment a les lleres del riu Swat i els seus afluents.
La campanya, sota l'acollida de Mountain Wilderness Pakistan, proposava tres objectius principal:

1r, el curs d'introducció a l'excursionisme i monitoratge de muntanya per a joves pakistaneses que, amb el suport de l’Institut català de les dones, s'ha cursat amb una vintena de participants i, com a formadores, alpinistes (fèmines) de MW de les organitzacions italiana i catalana. Aquests curs, amb els necessaris reajustaments imposat per les pluges, ha cobert les expectatives i es valora molt positivament. Podeu llegir el resum de l'activitat, redactat per C. A. Pinelli (responsable del SwatProject), a la pàgina de Mountain Wilderness International.

2n, l'exploració de la cara nord del pic de Mankail es va veure molt afectada per les excepcionals pluges. Aquest any el Monzó s'ha allargat molt més del previst provocant desperfectes a les infraestructures viàries i xarxa elèctrica. Aquesta situació va bloquejar l'equip d'exploració 6 dies a la vall de Shonolla impedint completar el programa d'exploració. Malgrat això es va fer una interessant descoberta de l'aproximació a aquesta paret, del seu glaciar nord i del possible camp base que permetran, en un futur, l'escalada d’aquesta interessantíssima vessant. El retorn de l'equip d'exploració es va complicar per la desaparició dels principals camins i ponts ramaders.

3r, la proposta d'exploració d'un trecking circular entre el Swat i el Gilgit-Baltistan amb inici i retorn a Kalam es va haver de reajustar amb una nova proposta lineal (nord sud). El trekking explorat té el seu inici a Phandar (Gilgit Baltistan) i ressegueix la vall del Hundrap per creuar el Dardarili pass (4.834) i entrar al Swat seguint la vall fins al riu Ushu que s'ajunta al Swat a la mateixa vila de Kalam. Aquest recorregut, seguit per primera vegada per una expedició pakistaní-europea, té una gran interès per ser un recorregut dels antics pelegrins del budisme Gandharan i actual camí ramader. Te l'especial atractiu de fer-nos passar de les seques terres de l'Hindu Kush interior Gilgit-Balti a les impressionants boscúries humides i verdes del fèrtil Swat.

El resultat de la campanya es valora de forma molt positiva. Les difícils condicions amb les que s'ha treballat han forjat teixit de cooperació amb els locals, especialment administració, que ens han expressat especialment el seu suport. Esperem que, ben aviat, des de la coordinació amb MWPakistan, puguem fer una avaluació més acurada de resultats i presentar propostes per la continuïtat del projecte amb nova campanya SwatProject 2023.

Més informació:

Girls in Action! Resum de l'activitat a web MWI

logo focir