Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Rambla, 41 (Principal) - 08002 Barcelona    
  • correu@mountainwilderness.cat    

Crida a la participació al Swatproject 2023 (09/03/2023)



Ha començat la crida a la participació a la campanya 2023 del Swatprojecte, que s'organitza des de Mountain Wilderness International, amb l'ISMEO (Istituto internazionale di Studi sul Mediterraneo e l’Oriente) i amb 'Mountain Partnership' per continuar i completar l'exploració del potencial excursionionista i alpinista i de les muntanyes de les valls altes del riu Swat, Pakistan.
Amb data 3 de març, el 'Club Alpino Accademico Italiano' (CAAI), ha estat el primer en publicar la crida al seu web, des de Mountain Wilderness Catalunya ens hi afegim i la fem extensiva, a nivell nacional, a totes els socis, entitats excursionistes i alpinistes.
Mountain Wilderness Catalunya participa al Swatproject des de finals del 2018, aquesta serà la seva tercera campanya al Swat on ha aconseguit establir relacions de cooperació amb les seves organitzacions germanes del Pakistan, Itàlia, Alemanya, França…
La zona muntanyosa del Swat es pot considerar un encreuament entre els ambients dels Alps i els de l'Himàlaia. Es tracta de valls, colls, cims i glaceres amb cotes entre els 5.000 i els 6.000 metres, densos boscos de coníferes, llacs i rieres cristal·lines i pastures d'altitud, habitades per nòmades.
L'objectiu del projecte plurianual Swat, promogut per Mountain Wilderness, és recollir descripcions detallades de tots els possibles itineraris i vies d'escalada als cims més interessants, per arribar a la publicació d'una guia d'alpinisme/excursionisme del Swat. Aquesta guia serà la base del projecte de parc nacional que s'ha de presentar a l'administració pakistanesa. El Swat és fàcilment accessible des de les grans ciutats i està cada cop més exposat al creixement desordenat; l'única manera de preservar la integritat d'aquestes valls rau en la proposta d'una alternativa basada en el respecte; com és el parc nacional.
La iniciativa es plateja des de la cooperació; encaminada a oferir a les comunitats de muntanya la possibilitat de millorar les seves condicions de vida, sense la banalització consumista, des del flux d'un turisme de natura i compromís.
El projecte Swat va veure la llum fa quatre anys des de la descoberta; molts dels itineraris recorreguts, alguns dels quals travessen glaceres i colls de més de 4.000 metres, ja s'han descrit amb detall. Els participants en les campanyes han pogut gaudir d'una experiència apassionant incomparable amb un trekking comercial: des de l'aventura real de la descoberta.
Un any més, els organitzadors proposen, als membres de Mountain Wilderness i de les associacions ecologistes germanes, als membres dels clubs alpins i de les escoles de muntanya i a tots els aficionats al trekking en entorns verges de participar en aquesta aventura com a col·laboradors contribuents.
La invitació també s'estén als muntanyencs interessats a participar en el projecte i que vulguin muntar expedicions lleugeres destinades a l'ascens d'algunes de les muntanyes interessants de la zona per rutes mai recorregudes.

NOTA: Alguns dels itineraris poden requerir la travessa de glaceres fàcils i el consegüent ús de grampons, piolet i corda. Els qui s'incorporin al projecte hauran d’assumir aquest nivell tècnic mínim. També hi ha rutes sense dificultats tècniques i alhora molt atractives. Tanmateix, són indispensables: capacitat d'adaptació, esperit d'aventura, consciència del sentit del projecte i del seu valor ètic/ambiental.

Més informació:

El CAAI ha confeccionat una presentació en .pdf que amplia i il·lustra aquesta informació.

Interessats poseu-vos en contacte via e-mail