Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Rambla, 41 (Principal) - 08002 Barcelona    
  • correu@mountainwilderness.cat    

Alins, cinema de muntanya "a la fresca" (30/07/2023)



Koki Gassiot, membre de la Junta de MWCat, ha participat de la presentació de la película "Le otto montagne" (adaptació de la novel·la del mateix nom de Paolo Cognetti), a la projecció de cinema a la fresca del projecte Transhumant, organitzada per Naturallibres i l'ajuntament d'Alins, en aquesta població de la Vallferrera, ahir dissabte 29 de juliol. La sessió ha aplegat unes 120 persones a la plaça principal d'Alins.

Gassiot ha presentat l'associació Mountain Wilderess Catalunya aprofitant la coincidència del la localització de la pel·lícula i la creació de MW, el 1987, a la Vall d'Aosta. S'han explicat el objectius bàsics de MWCat de protegir el espais de muntanya, recuperar les zones compromeses i promoure la consciència mediambiental. S'ha fet, també, referència al film des de la perspectiva de la necessitat humana d'estar en contacte amb la natura salvatge (wilderness) i la de mantenir les cultures i economies d'alta muntanya.

La pel·lícula és una dramatització existencial al voltant de l'amistat de dos homes, de la infantesa a la maduresa. Pietro, d'un família torinesa acomodada que passa les vacances en un petit poble alpí, i Bruno, l’únic nen d'aquest poble, on creix des d'una perspectiva ramadera d'alta muntanya. La pel·lícula, de Felix van Groeningen i Charlotte Vandermeersch (2022) va ser premiada al festival de Cannes.

Transhumants és va crear amb la missió de divulgar el cinema compromès i humanitari (que no es veu en els mitjans de comunicació i plataformes habituals) als llocs i col·lectius on no sol arribar, especialment a pobles petits i persones amb risc d’exclusió social i fer conèixer arreu la comunitat dels Golluts de Ribes de Freser.

Naturallibres és un projecte de llibreria, ubicada a Alins, que vol ser refugi literari del món editorial especialitzat en la natura i la muntanya. És una casa oberta a totes les persones que estimen el medi natural i cerquen publicacions en aquest àmbit a tots els nivells, des d'infantils a assaig i novel·la, passant pel còmic i els llibres d'herboristeria o cuina o mapes i guies.

Més informació:

Naturallibres

Transhumant